Milevský úřad bude mít tajemnici
Milevsko – Vladimíra Štorková z Písku by se měla stát novou tajemnicí milevského městského úřadu. Jako nejvhodnějšího kandidáta ji vybrala hodnotící komise a starosta Ivan Radosta dal na její názor. Jeho rozhodnutí ještě musí posvětit ředitel krajského úřadu. Ivan Radosta výběr považuje za správný. „Jsem přesvědčen o tom, že to bude pro milevský úřad dobrá volba," řekl. Vladimíra Štorková podle jeho slov pochází ze Sepekova, nyní bydlí v Písku a pracuje v Praze v orgánu stání správy. „Nejdříve může nastoupit 1. července," dodal starosta, který prozradil, že Vladimíra Štorková, za svobodna Čapková, je jeho spolužačka z milevského gymnázia, které dokončili před 31 lety. Funkce tajemníka úřadu je neobsazena zhruba rok. První výběrové řízení, které se konalo loni, vítěze nepřineslo. 

Něžovický sbor má narozeniny  
Něžovice – V sobotu 7. května budou hasiči v Něžovicích slavit. Připomenou si totiž 110 let sboru. Slavnost se bude konat formou okrskové soutěže, kam by se mělo sjet šestnáct soutěžních družstev a na 150 soutěžících. Oslavy podpořilo i město Milevsko, pod které osada Něžovice spadá. Rada města sboru schválila deset tisíc korun, samotné oslavy budou stát téměř třikrát víc. Podle starosty města Ivana Radosty dobrovolné jednotky podporují. „V Něžovicích jsou aktivní. Rozjelo to několik kluků v čele s Jaroslavem Kortanem. Svépomocí si tu opravují zbrojnici. Je dobře, že jsou v našich místních částech takto aktivní," dodal. 

V Mlčkově budou mít vodovod
Přeštěnice -  Všechny části obce Přeštěnice budou napojeny na obecní vodovod. Letos se totiž k Přeštěnici, Týnici a Držkrajovu, kde obecní vodovod mají, přidá Mlčkov, kde žije nejméně lidí. Trvale jen šestnáct. Obec na vybudování vodovodu získá dotaci z Ministerstva zemědělství. Podle starosty Miroslava Zíky chtějí ke všem částem obce přistupovat stejně, proto do Mlčkova vodovod zavedou. Navíc i tady mívají obyvatelé problémy s vodou. Výstavba vodovodu bude stát sedm set tisíc korun.

Na nový povrch peníze nedostali
Milevsko -  Se čtvrtinou žádostí o dotaci uspělo město Milevsko u Jihočeského kraje. Ten v Milevsku podpoří opravu kolumbária a střechy na čp. 1. Milevští naopak nebyli úspěšní se žádostmi, které se týkaly pořízení branek na zimní stadion, rekonstrukce zázemí fotbalového stadionu, nového povrchu do sportovní haly, rekonstrukce autobusových zastávek, úpravy vsypové loučky na hřbitově a opravy márnice.
 

Chodník v Č. Holase se dočká opravy
Milevsko – Lidé bydlící v ulici Č. Holase v Milevsku budou chodit po opraveném chodníku. Díky úspoře za zimní údržbu půjdou peníze, konkrétně 110 tisíc korun, právě na opravu chodníku v této ulici. Práce se uskuteční ještě letos.