Jeřábkova ulice dostane i nový povrch
Milevsko – Úpravy v Jeřábkově ulici, které zahrnují i vytvoření ostrůvku na křižovatce nad základní školou, budou stát 6,6 milionu korun bez DPH. Rozhodla o tom elektronická aukce. Podle upřesnění místostarosty Martina Třeštíka největší změny čekají křižovatku, kde vznikne právě ostrůvek. „Směrem nahoru až k vyústění na silnici k ulici 5. května se jedná o úpravu celého tělesa komunikace, povrchů a chodníků," popsal Martin Třeštík. Další akcí v ulici bude rekonstrukce veřejného osvětlení. Jde o výměnu třinácti stožárů, kdy světla zůstanou současná. O zakázku se postarají Služby města Milevska (SMM) za 308 tisíc korun bez DPH. Podle starosty Ivana Radosty jsou SMM schopny práce termínově zajistit tak, aby se akce provázaly.

Městys Bernartice prodal další parcelu
Bernartice – Čtyři stavební pozemky už zbývají k prodeji v lokalitě Posvátný. Zastupitelé na posledním zasedání schválili prodej další parcely, a to místnímu zájemci Josefu Kučerovi ml., který si vybral pozemek o výměře 1008 metrů čtverečních. 

Na platy vedení města jde více  
Milevsko – Čtyřicet čtyři tisíc korun včetně odvodů je částka, kterou navíc Milevsko ročně vydá na platy starosty a místostarosty. Jde o tříprocentní navýšení odměn zastupitelům. Pro uvolněné členy je to povinné, v případě neuvolněných to záleží na rozhodnutí zastupitelstva. To milevské se otázkou bude zabývat. Podle starosty Ivana Radosty k tomu ještě nemají zpracovaný materiál a tedy zatím neví, kolik by navýšení odměn neuvolněným zastupitelům znamenalo. 

Vodné zůstává stejné jako v roce 2015
Kovářov – Cena vodného se na rok 2016 navyšovat nebude, takové je rozhodnutí zastupitelů obce Kovářov. Pro obyvatele to znamená, že ti, co využívají vodovod spravovaný firmou Čevak Kovářov – Radvánov – Zlučín, zaplatí třicet korun za kubík bez DPH a za pevnou složku 330 korun bez DPH. Starosta Pavel Hroch připomněl, že bývá dobrým zvykem, že obyvatelé obce platí za vodu stejně. Proto je stejná cena i pro vodovod Chrást – Jalovčí – Lašovice – Zahořany, který si obec provozuje sama.

Balkony v DPS budou hezčí  
Milevsko – V Milevsku opraví balkony v domech s pečovatelskou službou (DPS) v ulici 5. května a v Libušině ulici. V případě DPS Libušina půjde o údržbu a nátěry všech osmi desítek balkonů a konstrukcí, na které má město připraveno v rozpočtu 390 tisíc korun bez DPH. V objektu v ulici 5. května se bude jednat o další etapu výměny prkenných podlah a další práce za zhruba 260 tisíc korun bez daně. Na akce radní vyhlásili výběrové řízení.