Příspěvek na rekreaci navýšili
Milevsko - Radní města navýšili peníze v sociálním fondu, který využívají pracovníci městského úřadu, o 120 tisíc korun. Konkrétně jde o příspěvek na rekreaci. Cílem je spravedlivější využívání peněz. Starosta Ivan Radosta vysvětlil, že doposud to bylo ve prospěch mladých lidí. „Kdyby požádali všichni úředníci, kteří na příspěvek mají nárok, bude potřeba o 120 tisíc korun více," poznamenal. Místostarosta Martin Třeštík doplnil, že vytvořili virtuální systém osobních účtů. „Nemůže se stát, že by jeden zaměstnanec vyčerpal deset tisíc korun a na druhého se nedostalo. Dříve se to obecně mohlo stát," upřesnil Martin Třeštík. Roční benefit pro zaměstnance představuje 1500 korun ročně, stravenky do toho nepatří.  

Hasičům chtějí koupit nové auto  
Křenovice – Dodávkový automobil pro členy místního dobrovolného sboru hasičů by rádi pořídili představitelé Křenovic. Využít by na to chtěli dotační program Jihočeského kraje. Starosta obce Stanislav Bartoš vysvětlil, že by automobil posloužil hlavně pro hasiče, když jedou k zásahu, a dále pro odvoz dětí na soutěže. Sbor má k dispozici sedmimístnou avii, ale ta je pojištěna jen na cesty k zásahům. 

Dotace by využili na hřiště i křížek  
Hrejkovice – Celkem o pět dotací usilují pro letošní rok v Hrejkovicích. Na posledním zasedání zastupitelů o tom informovala starostka Hana Kašparová. Jedná se o tři dotace z grantových programů Jihočeského kraje. Ty by mohly zamířit na opravu rybníku na návsi v Níkovicích, na údržbu stávající zeleně a výsadbu nové a na pořádání oslavy 800 let od první písemné zmínky o Hrejkovicích a 120. výročí založení SDH Hrejkovice spojené se setkáním rodáků. Na Ministerstvu pro místní rozvoj žádají Hrejkovičtí o dotaci na rozšíření dětského hřiště v Hrejkovicích a na opravu křížku v Pechově Lhotě.

Asistentkou svazku bude Šárka Máchová
Milevsko – Nová asistentka Svazku obcí Milevska (SOM) je známá. Výběrové řízení vyhrála Šárka Máchová z Líšnice. Podle předsedkyně SOM Markéty Honzíkové byl konečný výběr těžký. „Všechna čtyři děvčata, která postoupila do druhého kola, byla úžasná," konstatovala předsedkyně. Nová asistentka by měla nastoupit od 1. dubna na zkrácený úvazek. Nahradí Janu Máchovou, která odchází na mateřskou. 

Braničtí schválili pronájem sálu
Branice – Žádosti o pronájem sálu kulturního domu procházejí zastupitelstvem. To na posledním jednání rozhodlo o pronájmu sálu pro ZOD Branice, které tu bude mít 24. března svoji výroční členskou schůzi. Účast by měla být kolem 65 lidí. 

Přehlídku obec podpoří částkou sto tisíc korun
Kovářov – Divadlo v Hostíně má i pro letošek od obce podporu jistou. Zastupitelé odsouhlasili příspěvek na pořádání akce, která má za sebou pět ročníků, ve výši sto tisíc korun. „Cílem přehlídky je rozšíření nabídky kulturního života obce a kraje a propojení nabídky předních pražských scén s nabídkou místních ochotnických spolků," objevilo se v žádosti organizátora Václava Bláhy adresované zastupitelům. Díky přehlídce do Hostína, místní části Kovářova, už přijelo mnoho známých osobností. Například se jednalo o Martu Kubišovou, Václava Neckáře, Simonu Stašovou, Chantal Poullain, Valerii Zawadskou, Naďu Konvalinkovou, Oldřicha Víznera či Václava Vydru. Letos se přehlídka uskuteční od 11. do 14. srpna a diváci se mohou těšit na jeden koncert, tři večerní představení, jednu pohádku v podání profesionálního souboru a dvě až tři pohádky, které uvedou ochotnické soubory. Organizátor Václav Bláha už zveřejnil hry, které se dostaly do širšího výběru pro letošní ročník. Jde například o Jo, není to jednoduché, Miláček Anna, A do pyžam!, Líbánky aneb Láska ať jde k čertu, Drobečky z perníku, Prachy!!! či Stará dobrá kapela. V Hostíně se divadlo hraje za každého počasí, a to ve velkém stanu. Vstupenky se začnou prodávat na začátku června.