Střechu hotelu čeká oprava
Milevsko – Střechu hotelu Sport v Milevsku čeká oprava. Uskuteční se o rok dříve, než bylo v plánu. Důvodem je problém se zatékáním. Podle Davida Lukeše, vedoucího investic a správy majetku, jde prakticky o havarijní stav. Milevští předpokládají, že práce budou stát 900 tisíc korun bez daně a hotovo by mělo být nejpozději v polovině listopadu.

Herci opět míří na tvrz do Vlksic
Vlksice – Obec Vlksice bude i letos plná herců. Od čtvrtka do neděle se na dvoře tvrze koná festival pod širým nebem. Pořadatelem je pražský divadelní spolek Kašpar. Návštěvníci se mohou těšit na hry Audience a Romeo a Julie, chybět nebude divadlo s marionetami pro děti či večer písní Chanson? Šanson? Kompletní program zájemci najdou na webových stránkách Divadla v Celetné.  

Příspěvek charitě projednají zastupitelé
Milevsko – Radní rozdělili peníze nestátním subjektům poskytujícím sociální služby. Příspěvky schválili ve výši, jak navrhla sociální komise. Dostanou je nejen místní organizace, ale i přespolní. O žádosti Farní charity Milevsko ještě budou jednat zastupitelé. Její požadavek přesahuje padesát tisíc korun, které jsou v kompetenci rady. „Jedná se celkově o 88 500 korun na tři účely," upřesnil místostarosta Martin Třeštík. O udělování příspěvku vzdálenějším organizacím rozhodovalo například to, zda se starají nebo starali o obyvatele města. Místostarosta doplnil, že budou připravovat dotační program pro tyto účely. Doposud ho neměli, obecné podmínky pro udělení příspěvků jsou na webových stránkách města.
Podpora
1500 korun – Domácí hospic Jordán Tábor
4000 korun – Hospic sv. Jana N. Neumanna Prachatice
4000 korun – Asociace pomáhající lidem s autismem jižní Čechy
8000 korun – Roska Písek
4000 korun – Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory, pracoviště Písek
1500 korun – Oblastní charita Červený Kostelec
1500 korun – Nadace pro transplantaci kostní dřeně
3000 korun – Seniorský dům Písek
24 tisíc korun – Centrum mladé rodiny Milísek Milevsko

Na opravu zdi naváží další práce 
Milevsko – Opěrnou zeď v ulici Švermova, tzv. Pankrací, čeká letos oprava. Ta bude předcházet další etapě obnovy této ulice, která začala loni a provázely ji problémy. Radní už vyhlásili výběrové řízení, to stanoví cenu. 

Bechyňská škola opět v Galerii M
Milevsko - Rok se s rokem sešel a milevská Galerie M opět nabízí práce studentů Střední uměleckoprůmyslové školy Bechyně. Jde o maturitní a klauzurní práce ze školního roku 2014/2015 z oblasti keramiky, designu a grafiky. Vernisáž i za účasti ředitele školy Jiřího Novotného se koná ve středu v 17 hodin a zájemci výstavu mohou navštívit do 29. září.

Oprava stála o dvacet tisíc korun více
Sepekov – Oprava komunikace Na Skále v Sepekově stála více. Zastupitelé na svém posledním zasedání řešili dodatek ke smlouvě s vybranou firmou. Navýšení ceny, jak vysvětlila starostka Pavlína Bambuškarová, způsobily vicepráce. „Při realizaci byly mezi investorem a dodavatelem odsouhlaseny vicepráce v hodnotě 20 425 korun bez DPH," podotkla. Oprava komunikace se uskutečnila na začátku srpna a původně měla stát tři sta tisíc korun.