Ředitel MSP Josef Hrádek praktiky naznačené v otázce jednoznačně omítá. „Nic takového nehrozí. Město jako vlastník společnosti má na audit samozřejmě plné právo. Jinak nechci věc komentovat," uvedl včera Josef Hrádek.

Hloubková prověrka hospodaření se bude týkat období let 2010 – 2012. „Za rok 2013 ještě nejsou k dispozici potřebné dokumenty a nechceme audit dál odkládat. Stejně už počítáme, že s výsledky se seznámíme v radě, ale případné zásahy do společnosti necháme až na nově zvolených zastupitelích," uvedl včera starosta města Ondřej Veselý. Audity městských společností měla vládnoucí ČSSD ve volebním programu.

V případě Centra kultury Písek dopadlo vše dobře, vnitřní audit Domovní a bytové správy na podzim 2012 ale stál místo její ředitelku Zdeňku Řezáčovou. Auditorský tým našel 22 pochybení střední a větší důležitosti. Důsledkem bylo rozhodnutí o okamžitém vypsání výběrového řízení na šéfa společnosti.

Audit městských služeb, který za 270 tisíc korun udělá firma BDO Audit z Prahy, bude trvat tři měsíce. „Jednu z firem jsme museli vyřadit, nesplnila kvalifikační předpoklady. Nezdálo se nám ani to, že auditu se chtěla věnovat 168 hodin, zatímco ostatní firmy od 400 do 600 hodin," doplnil starosta Ondřej Veselý.