Lucie Kotrbová.Zdroj: Deník/ Lucie KotrbováMístostarosta Petr Hladík byl pověřený vyjednáváním s Jihočeským krajem ohledně spolupráce na vybudování zázemí pro osoby s demencí a roztroušenou sklerózou.I když se zatím žádné konkrétní řešení nenašlo, Písečtí tento nápad nezatracují a chtějí pokračovat v jednání nejen s krajem, ale i s ministerstvem. Využití by to bylo vynikající, ale s financováním podobného zařízení to asi není žádná sranda.

Ideální řešení by tak bylo najít soukromého investora, který zde bude chtít zachovat zdravotnické zařízení. Potíž je v tom, že nikdo takový s vážným zájmem a penězi se ještě neobjevil, a to už je Honzíček na prodej nějaký ten pátek… vlastně rok.

Právem se tak mnozí obávají, že starý barák spadne dřív, než se podaří najít pro něj využití. Stejně tak logicky se ale druhá strana bojí prodeje jen tak bez omezení. Je jasné, že proměna Honzíčka v ubytovnu pro agenturní zaměstnance by byla pro Písečáky velkou ranou. Je to tak trochu začarovaný kruh a není divu, že se zastupitelé pořád ne a ne ujednotit, ale něco už by se pohnout mělo a nikdo jiný to za ně nevyřeší. Takže prodat, nebo nechat? Hlavně rozhodnout! A jít za jasným cílem.