Stanislava KoblihováZdroj: DeníkHlavní koordinátor milevského projektu Vít Král přišel s vizí, že by se mělo město oživit, a tím získal pro projekt podporu radnice. Jedná se o to, že město vyhlášené výrobou vzduchotechniky se stává místem seniorů. Podnik, který Milevsko proslavil, už zaměstnává lidí méně a mladí utíkají za prací jinam, kde často zůstávají. Projekt je má mimo jiné za cíl přivést zpátky vytvořením lepších podmínek pro život.

Část lidí ho považuje za zbytečný, další části se líbí. Zatím je vše ve fázi příprav strategií – pro sport, kulturu, sportovní ruch či pro dopravu a mobilitu. Ke všemu se mohou lidé vyjádřit. Jsou to ale zatím jen slova.

Konkrétním příkladem je, že se při setkáních v rámci Živého Milevska scházely ženy, které pak založily spolek Ženy pro Milevsko a začaly jednat. Napřed rozmístily bedny s hračkami k pískovištím, kde si je mohou děti půjčovat, a pokračuje to pořádáním farmářských trhů. A to je prospěšné jak pro obyvatele, tak pro malé farmáře. Činnost žen jen potvrzuje staré rčení, že je lépe méně mluvit a více dělat.