Petr ŠkotkoZdroj: Deník„Neznámý pachatel postřelil psa mezi Kvítkovicemi a Čakovcem. Podle zákona o myslivosti toto může v krajní situaci učinit jen myslivecká stráž nebo hospodář,“ píše Deník. Politováníhodná tragédie. Jenže… „Art mi neočekávaně vystartoval za srnou, která ležela v příkopu u cesty a nebyla vidět. Potom jsem slyšel výstřel,“ popisuje majitel psa David Přibyl.

Panu Přibylovi asi nedošlo, že neměl svého psa nechávat na volno. Zákon o myslivosti hovoří jasně. Zakazuje volné pobíhání psů, což se vztahuje na celou honitbu. Nelze tedy s volně pobíhajícími psy chodit ani po veřejných cestách v honitbě, které jsou účelovými komunikacemi a honebními pozemky.

Přesto jde o tragédii, protože pro mnoho lidí je pes rovnocenným členem rodiny. Jistě šlo celou záležitost vyřešit jinak. Policie ale teď musí ve vlastním zájmu vypátrat střelce a vnést do případu jasno.

V pátek 4. září kolem 18. hodiny někdo u rybníka Bojiště mezi obcemi Kvítkovice a Čakovec postřelil psa Arta, který na následky zranění téhož dne večer zemřel.
Pes Art zahynul po střelbě, viník se zatím nepřiznal

Už proto, že myslivci teď jsou pod velkou kritikou a také proto, že mohlo jít o ilegální zbraň. Ale v duchu spravedlnosti se musí zodpovídat i David Přibyl. Pokud se totiž prokáže, že nerespektoval zákon, nese nemalou část viny na smrti svého psa také on.