Obyvatelé v okolí  Erbenovy ulice  čekali  s obavami  na to, jak rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků zkomplikuje dopravu  v místech, kudy vedou objížďky.

„Jel jsem tudy dnes kolem osmé hodiny  a celkem bez problémů. Objížďka je  dobře značená, myslím, že tady nezabloudí ani mimopísecký motorista. Pokud se stavba nezkomplikuje, dá se to zvládnout," podělil se o čerstvou zkušenost profesionální řidič Roman Kučera.

Kompletní rekonstrukce Erbenovy ulice, včetně zeleně a veřejného osvětlení,  bude  stát více než třicet milionů korun a je rozdělena do dvou etap. První začala v pondělí a zaměstnanci společnosti Strabag  se nejprve pustili do frézování  vrstvy asfaltu.

„Týká se to úseku Erbenovy ulice od  nábřeží 1. máje po křižovatku  s ulicemi Šafaříkovou a Dobrovského. Počítá se  rovněž s úpravou povrchu komunikace a zeleně  od nábřeží 1. máje po Kollárovu ulici," upřesnil Rudolf Koraba z odboru rozvoje, investic a majetku města.

První etapa by měla skončit do 23 července, druhá bude  pokračovat  do 23. října.

Podle nového hodnocení stavu komunikací v Písku je Erbenova ulice  druhá nejhorší. První se s náskokem drží třída Národní svobody, její celková rekonstrukce má být zařazena do rozpočtu města pro příští rok. Opravovat se bude také povrch silnic v ulicích Na Rozmezí a Na Ryšavce.