Na parkovišti u hřbitova a na cestě Pod Vinicemi v Milevsku čekají na děti soutěže. Účastníci budou na kole, koloběžce, tříkolce, odstrkovadle nebo in-line bruslích soutěžit  v jízdě zručnosti či ve sprintu.

Kolečkový den je zároveň dobročinná akce, která nabídne doprovodný program. Zájemci si budou moci zkusit jízdu na invalidním vozíku,  budou mít možnost vydražit plakáty, které namalovaly děti, a organizátoři pro návštěvníky také připravili hudební a taneční vystoupení.
Vstupné na Kolečkový den, který se koná od 10 do 17 hodin, je pro děti zdarma a pro dospělé třicet korun. Vybrané peníze půjdou na charitativní účely. „Ze zisku chceme získat peníze na nákup elektrického invalidního vozíku pro milevskou praktickou školu," řekl za organizátory Josef Kortan.

Na startu obdrží účastníci průkaz, do kterého si budou zapisovat úspěchy na jednotlivých stanovištích. Vyhlášení vítězů bude v 17 hodin, organizátoři slibují, že odměna čeká na každého účastníka a na ty  nejlepší také ceny.

Cílem Kolečkového dne je ukázat dětem, že je lepší se společně bavit a sportovat, než sedět doma, zapojit handicapované a získat peníze na nákup elektrického invalidního vozíku.