V pondělí v odpoledních hodinách zamířili policisté z Českého Krumlova do jedné z tamních restaurací, kde mělo docházet k narušování veřejného pořádku.

„Po příjezdu hlídky na místo jim oznamovatelka a obsluha restaurace sdělily, že podezřelý muž už restauraci opustil a vydal se směrem na zámek,“ popsal mluvčí policie Miroslav Šupík. Hlídka se proto vydala směrem k zámku a zanedlouho si všimla muže, který odpovídal popisu.

Z natáčení seriálu Místo zločinu České Budějovice.
Začal seriál Místo zločinu České Budějovice, 1. díl odhalil vraždu na Krumlovsku

Když se s ním policisté pokusili navázat kontakt, začal vykřikovat „policie“ a utíkat dál na nádvoří zámku. Hlídka tedy muže následovala.

„Muž se po chvilce zastavil u římsy, která se nachází nad srázem k řece Vltavě. Postavil se na římsu, otočil se k hlídce a řekl, že pokud se k němu přiblíží, tak skočí hlavou dolů. Na to hlídka zareagovala tak, že se zastavila a začala s mužem vyjednávat,“ pokračoval Miroslav Šupík. Po chvilce vyjednávání muž policistům sdělil, že je naštvaný na celý svět a že ho štve, jak se všichni lidi chovají bezohledně.

Na místo už během toho vyrážel vyjednavač jihočeské zásahové jednotky. Jeho pomoc však nakonec nebyla potřeba, jelikož českokrumlovským policistům se podařilo muže přesvědčit, aby slezl dolů a své problémy s nimi probral v bezpečí na nedaleké lavičce.

Kuriózní nehoda. Auto u psychiatrie začalo samo couvat a srazilo řidičku dveřmi.
Kuriózní nehoda. Ženu u táborské psychiatrie srazilo její vlastní auto

„Čtyřiatřicetiletý muž se následně podrobil dechové zkoušce, kterou mu policisté naměřili půl promile alkoholu v dechu. Poté si ho na místě převzala zdravotnická záchranná služba, která ho za asistence hlídky převezla na psychiatrické oddělení nemocnice v Českých Budějovicích“ uzavřel policejní mluvčí.