Zatímco na místě Otavských kasáren již několik let spolehlivě funguje Seniorský dům, Žižkova kasárna mezi starou silnicí a obchvatem na Prahu jako celek zůstávají nevyřešena dodnes.

„Vypadá to tady jak po bombardování. Je to  ostuda  hned při vjezdu do  Písku. Navíc v opuštěných budovách se scházejí různé party," zlobí se důchodce Zdeněk Novák z nedalekého sídliště Portyč.

Problémy s částí Žižkových kasáren se táhnou šestý rok a zastupitelům i mnohým obyvatelům města již dochází trpělivost. Už v roce 2007 se společnost Plazza Centers, později Žižkov Center,  zavázala, že v areálu vybuduje  komplexy bytů a obchodů. Ve smlouvě byly sice termíny,  ale chyběly sankce, takže společnost se stavbami nespěchá. Nyní se navíc ukázalo, že  smlouva uzavřená v roce 2007 mezi  společností Žižkov Center a městem je neplatná.

Jednatel Žižkov Centrum David Wieder předložil návrh na odkoupení  zbylých pozemků a nemovitostí. Zastupitelé s tím však nesouhlasili. „Jsem pro to neprodávat nemovitosti  do doby,  než bude  celá lokalita řešena komplexně," zdůraznil Tomáš Franců a  většina zastupitelů   s tím souhlasila.

Zastupitelé měli rovněž příležitost se seznámit se studií na využití  areálu, kde  by měly  převažovat objekty pro sport a volnočasové aktivity. Uvažuje se i o bazénu.