Písek – Křižovatka hned za Kamenným mostem, kudy se schází na náplavku, je rozkopaná. Přitom zde stojí již téměř všechny sochy z písku a v pátek začíná program tradičního Cipískoviště.

Ale obyvatelé a návštěvníci města nemusí mít obavy, rekonstrukce Třídy Národní svobody program nenaruší, 
i když se právě u mostu v současné době buduje vodovod
a kanalizace na splaškovou 
a dešťovou vodu.
„Dodavatelská firma přístup zajistí. Současnou ohradu dočasně odstraní a lidé, kteří půjdou z centra, mohou hned za Kamenným mostem odbočit doprava na náplavku. Uzavřené zůstane pouze schodiště, ale to pro chodce nebude žádnou komplikací," ujistil Roman Honzík z Vodárenské správy Písek.

Největší lákadla

Pátek: Muzejní noc a Svatojánská pouť.
Výstava a koncert Petra Nikla.
Sobota: Vernisáž soch z písku.
Pohádkové odpoledne v parku.
Koncert skupiny Fešáci.
Neděle: Závod dračích lodí.
The Backwards – Beatles revival.

Stavba nezkomplikuje ani procesí, které vyjde od sochy sv. Jana Nepomuckého na Kamenném mostě a bude úvodní akcí páteční Muzejní noci.
Lidé se při letošním Cipískovišti mohou těšit na náplavce na šest soch z písku. Budou představovat české krále Václava I. a Přemysla Otakara II., rýžování zlata na Otavě, dobu husitskou, lva z městského znaku Písku a dále kdysi vojenského velitele města a dobrodruha Martina de Hoeff Huertu. Sedmá socha připomene vynálezce Františka Křižíka a bude stát před Elektrárnou královského města Písku. Vernisáž výstavy soch na náplavce se uskuteční sobotu v 11 hodin.

Více k programu čtěte v dnešním Píseckém deníku.