Vedoucí finančního odboru Ladislav Toman okomentoval návrh a spolu s Václavem Filipem, vedoucím odboru rozvoje a investic zodpověděli dotazy přítomných. Ty se týkaly např. zohlednění přesunu infocentra do knihovny, částky na rekonstrukci lávky přes městský ostrov, oprav sportovních areálů, revitalizace centra a jeho doprojektování, investic do zeleně, parků, škol nebo bazénu. "Z diskuze nevyplynuly žádné další požadavky na úpravu nebo změnu. Rozpočet na rok 2019 je připraven jako přebytkový. Přesná čísla budou zveřejněna na konci příštího týdne," komentovala místostarostka Petra Trambová (Pro Písek).

Ilustrační foto.
Přichází slabá studená fronta

Druhým bodem jednání měla být diskuze o nabídce trojbloku Piráti, ANO a ODS o připojení uskupení Pro Písek a možnosti vzniku silné koalice. "Nabídku k jednání jsme přijali a ohlásili předem účast v pozvánce. Přistupovali jsme k jednání otevřeně, proto jsme k němu přizvali i koaliční partnery z ČSSD a KDU-ČSL. Zástupci trojbloku ale jednací místnost před touto diskuzí bez vysvětlení opustili," uvedla Petra Trambová s tím, že pokračuje nastavená spolupráce v menšinové koalici. "I nadále se budeme snažit projednávat klíčové body napříč politickým spektrem ve snaze najít shodu a programové průniky," dodala místostarostka.

Lídr Pirátů Martin Brož vysvětlil, proč k jednání nedošlo. "Chtěli jsme jednat pouze s uskupením Pro Písek. Jelikož byli přítomni i zástupci ČSSD a KDU - ČSL, nebylo o čem jednat," uvedl k pondělnímu odpoledni. Trojblok nabízí spolupráci uskupení Pro Písek, nicméně jeho partnery ČSSD a KDU - ČSL jednat nechce.