Bulkamid se v České republice aplikuje ženám s inkontinencí už deset let. Tento gel se zavádí pomocí tenkých jehel do tří míst v okolí močové trubice. Podobně jako clona u fotoaparátu pak močovou trubici uzavírá a žena přestává mít potíže s pomočováním. Výkon trvá asi 10 minut a lze jej provádět v krátké narkóze, ale také pouze při lokálním znecitlivění.

„Výkon je určen ženám, kterým nepomohlo zavedení pásky mezi pochvu a močovou trubici, dále ženám s nízkým močovým uzavíracím tlakem, ženám starším či nemocným, ale i těm, které ještě plánují těhotenství a není jim proto doporučována páska,“ uvedl MUDr. Michal Turek, MBA, primář Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Písek, a. s., a vedoucí Urogynekologického centra tohoto zdravotnického lůžkového zařízení.

Písecké urogynekologické centrum je pátým pracovištěm v ČR (po klinikách v Praze, Brně a Plzni), které zavedlo Bulkamid do své nabídky urogynekologických výkonů. „Ženám s komplikovanou stresovou inkontinencí se tak otevírá další možnost, jak se úspěšně zbavit tohoto příznaku, který je sužuje nejen zdravotně, ale i pracovně a společensky,“ řekl primář Turek.

Psychiatrická nemocnice Písek.
Psychiatrická nemocnice Písek boří bariéry a vítá veřejnost


Urogynekologické centrum písecké nemocnice je v Jihočeském kraji největším pracovištěm svého druhu. Poskytuje kompletní spektrum diagnostických i léčebných metod v oblasti ženské inkontinence a defektů pánevního dna. Svým spektrem poskytovaných metod a počtem vyléčených pacientek se řadí mezi největší centra v České republice. Za posledních 7 let písečtí lékaři aplikovali přes 800 tahuprostých pásek ženám z celého jihočeského regionu.

„Naše pracoviště provádí kompletní urogynekologickou diagnostiku, nabízíme celkové spektrum operací, dále pacientky také sledujeme. Na našem pracovišti jsme schopni ušít na míru každé pacientce konkrétní až individuální výkon v léčbě inkontinence či sestupů pánevních orgánů,“ uvedl ředitel Nemocnice Písek, a. s., MUDr. Jiří Holan, MBA.


Nemocnice Písek