Milevské infocentrum, které sídlí na Husově náměstí, přichází s novinkou. Během prázdnin, v červenci a srpnu, bude v omezené míře o víkendu fungovat v nedaleké Galerii M.

Podle manažerky cestovního ruchu v Milevsku Miroslavy Houžvičkové se k tomuto kroku rozhodli jednak proto, že jím zajistí rozšíření provozní doby galerie – ta měla doposud otevřeno od úterý do pátku – a také samotného infocentra. „Propojení těchto subjektů by mohlo přispět ke zvýšení návštěvnosti Galerie M," podotkla Miroslava Houžvičková. Druhým důvodem jsou úspory provozních nákladů. „Neboť se v loňském roce otevření infocentra zejména v neděli příliš nevyplatilo," reagovala manažerka cestovního ruchu na loňské rozšíření provozní doby infocentra, které se příliš neosvědčilo.

Starosta Ivan Radosta letní novinku vítá. Je to takové dva v jednom. „Půjde o prezentaci města a službu turistům, aby věděli, kde co mají hledat a kam se jít podívat," řekl Ivan Radosta, podle kterého je to pochopitelně lepší, než kdyby o víkendu fungovalo jen infocentrum nebo jenom galerie.

Milevské infocentrum je otevřeno na Husově náměstí od pondělí do pátku a v sobotu dopoledne a v Galerii M na náměstí E. Beneše v sobotu odpoledne a v neděli po celý den. Právě v budově, kde se nachází galerie, informační centrum dříve sídlilo. Na Husově náměstí má prostory větší a může nabízet více služeb. 

Kdy je milevské infocentrum otevřeno
Provozní doba: 
Po – Pá: 8.00 – 12.00, 13.00 – 16.30
So: 8:30 – 11:30 (červen – září)
TIC Milevsko navíc otevřeno v červenci a srpnu v omezené podobě v Galerii M
So: 14.00 – 17.00
Ne: 9.00 – 12.00 a 14.00 – 17.00