Turistické informační středisko, které provozuje společnost Milevský kraj, slaví první rok v nových prostorách na náměstí E. Beneše. Za tu dobu sem přišlo více lidí než do bývalých prostor na Husově náměstí.

Bylo mezi nimi také přibližně 5200 návštěvníků Muzea maškar, do kterého tu prodávají vstupenky. Znamená to, že tu musí mít otevírací dobu přizpůsobenou muzeu. Na zajištění činnosti a služeb íčka proto radní schválili pro Milevský kraj dodatek ke smlouvě s navýšením peněz z rozpočtu města o 14 procent, tedy o sto tisíc korun. Podle starosty Ivana Radosty se v současné době snaží najít optimální rozpětí otevíracích hodin. Částky, které zatím město vyplácí na íčko, jsou podle něj zatím nižší, než se původně předpokládalo.

Milevské maškary.
OBRAZEM: Milevskem prošlo 722 maškar

V minulosti se podle místostarosty Martina Třeštíka dařilo na provoz infocentra získávat dotace z programů, které už ale skončily. Proto nezbývá, než aby je teď více podpořilo město. V souvislosti s Muzeem maškar musí být íčko otevřené od září do května v pracovním týdnu od 8.30 do 17 hodin a v sobotu dopoledne. Od června až do srpna ale bude muset být otevřeno i v neděli.