Původní návrh byl začít na částce 4,6 milionu korun 
s podmínkou zachování zdravotnického zařízení na třicet let, nebo pět milionů korun bez podmínky. „Cena mi přijde podstřelená. Před dvěma lety byla hodnota odhadována na deset milionů," konstatoval zastupitel Ondřej Veselý (ČSSD) a navrhl nechat zpracovat znalecký posudek.

Vedoucí odboru správy majetku MÚ Písek Jan Tůma vysvětlil, že při určování ceny vycházeli ze znaleckého posudku z roku 2012, který udával sumu přes čtyři miliony.

Deset milionů se zastupitelům zase zdálo jako moc vysoká částka. „Neumím si představit, že by to za to někdo koupil. Viděl bych to tak na polovinu bez jakýchkoli podmínek," podotkl zastupitel Zdeněk Kulič (ODS).

Tomáš Franců (Jihočeši 2012) upozornil na to, že není čas otálet. „Když to teď neprodáme, je otázkou, jestli tam za nějakou dobu bude ještě stát, nebo nám spadne," zmínil.

Zdeňka Kuliče podpořili také místostarosta Jiří Hořánek (ANO 2011) a zastupitel Rudolf Tyll (TOP 09). Ten dal návrh na prodej za šest milionů korun s kaucí půl milionu a bez podmínek. Neprošel. Druhý návrh – odložit a vypracovat nový znalecký posudek – ano.

Objekt U Honzíčka, původně hotel z 1. pol. 20. stol., byl užíván jako zdravotnické zařízení, naposledy jako psychiatrická léčebna.