Fotbalová hřiště v Božeticích, Milenovicích, Kestřanech a Miroticích zasáhly povodně nejvíce, a tak se klubům rozhodl okresní fotbalový svaz pomoci. Vyhlásil pro ně sbírku.

„Budeme rádi za každou korunu," řekl sekretář božetického oddílu Zdeněk Stejskal. Podle předsedy okresního svazu Michala Řezáče dopadlo právě božetické hřiště ze všech nejhůř.

Místní fotbalisté bohužel tušili, že proti živlu není šance. Říčka Smutná teče hned vedle sportoviště. „Před jedenácti lety jsme o hřiště přišli, tak jsme věděli, co nás čeká," řekl Zdeněk Stejskal, který všem, kteří Božetickým pomohli a pomohou, poděkoval. „Například Sepekov nám poskytl azyl a můžeme tu odehrát mistrovské zápasy," dodal sekretář oddílu.

Na božetickém hřišti bylo okolo metru vody. Pokryl ho nános bláta a také na něm skončily větve, kameny a škvára z tenisových kurtů, které se v areálu nachází a které jsou úplně zničené. Místní za sebou mají brigádu a nyní čekají na to, až hřiště vyschne. „Budeme se muset poradit s odborníky, kteří pěstují trávu, jak dát trávník zase do pořádku," dodal Zdeněk Stejskal.

Pomoc okresního svazu vítají také v Milenovicích. „Samozřejmě nás to potěšilo," řekl o aktivitě svazu fotbalista a jednatel klubu Lukáš Záhorka.

Více čtěte v dnešním Píseckém deníku.