Vzhledem k velkým únikům energií a nedostatečné původní vzduchotechnice přijdou na řadu i mnohem nákladnější opravy. Stará budova je ze šedesátých let, a ačkoli je přístavba přibližně dvanáct let stará, zatéká do ní. Podle původního projektu, který má město připravený od loňska na částečnou rekonstrukci objektu, se předpokládaly náklady 20 milionů korun.

Teď se radní usnesli na tom, že by bylo výhodné zažádat o dotaci na úsporu energií, proto chtějí projekt rozšířit na celkovou rekonstrukci. Ten pro město připraví stejný autor Jan Šlechta do 15. října. Podle průběžných propočtů by mohly celkové náklady činit kolem 40 milionů koruna dotace by mohla pravděpodobně pokrýt deset milionů z nich. Byla by určená výhradně na snížení energetické náročnosti budovy.

„Je třeba udělat rekonstrukci vzduchotechniky ve velkém sále a rozšíření jejích instalací i do loutkového sálu a přísálí, dále zateplení celého objektu včetně přístavku a výměnu střešní krytiny,“ uvedl Ivan Radosta. Dodal, že je nutná i kompletní rekonstrukce plynové kotelny, výměna topné soustavy a svítidel v celém objektu. Počítá se také s výměnou pískovcového obložení budovy.