Zabránit únikům vody při haváriích na potrubí v Dukelské ulici plánuje vedení města Milevska výměnou vodovodu včetně přípojek letos ve druhém pololetí.

Oprava vodovodu si vyžádá i vybudování nového povrchu silnice. Předpokládané celkové náklady jsou osm milionů korun. Podle starosty Ivana Radosty požádalo město o dotaci na asfaltový povrch na Ministerstvu pro místní rozvoj.

O co se jedná:
Projekt na výměnu vodovodu a přípojek vody v Dukelské ulici je hotový.
Další projekt se bude připravovat na rekonstrukci Sokolovské ulice.

Pokud dotaci město získá, uskuteční se vše letos. Jedná se o úsek mezi ulicemi Emmy Destinové a Sibiřskou, tedyo místní komunikaci. Zdejší obyvatelé proto budou muset počítat s dočasným omezením. „Na Dukelskou ulici máme zpracovaný projekt, proto jsme mohli požádat o dotaci,“ připomněl Ivan Radosta.

Další ulicí, kterou je nutné opravit, je Sokolovská. Na tu ale zatím projekt zpracovaný není. „Bude třeba udělat kompletní rekonstrukci ulice,“ dodal Ivan Radosta. Je tam podle něj nutné vyměnit vodovod i kanalizaci. Původně chtěli jen opravit asfalt, ale loni docházelo k haváriím vodovodu. Proto plánují udělat vše najednou. To ale bude stát více peněz.