V loňském roce se tradiční akce  zúčastnilo rekordních více než 130 lidí různého stáří.

„I letos budeme velmi rádi když se nás sejde co nejvíce, abychom společnými silami uklidili břehy řeky ve městě a jeho nejbližším okolí. Pokud přijdete poprvé, vůbec nevadí že třeba nikoho zatím neznáte. Všechno je jednou poprvé a vždy se zde vytvoří dobrá parta," říká za organizátory Marek Anděl.

Vloni se podařilo uklidit nejen břehy Otavy od Zátavského mostu až po kynologické cvičiště pod restaurací u Sulana. Ale nově také potůček vlévající se do Otavy právě u této restaurace.

Letos je sraz účastníků opět v devět hodin dopoledne na pravém břehu řeky Otavy mezi lávkou přes městský ostrov a oranžovým domkem PS – tábornického klubu, kde každý účastník dostane tradiční žluté tričko a potřebné pracovní vybavení. Novinkou jsou dva lední medvědi, kteří přislíbili svou účast na úklidu přírody. Rádi se prý se zájemci i vyfotografují.

„Na závěr celé akce je již tradičně připraveno občerstvení a opékání špekáčků jako malá odměna za vynaloženou práci. Špekáčky dodal písecký masokombinát a pivo strakonický pivovar. K dispozici budou samozřejmě i kanoe, ze kterých se budou uklízet hůře přístupná místa v řece a které budou po akci k dispozici zájemcům pro projížďky po řece," doplnil Marek Anděl.