Jak uvedla tisková mluvčí Lipno Servis s.r.o. Olga Kneiflová, pro skvělou lyžařskou sezonu připravuje Skiareál Lipno ty nejkvalitnější podmínky, a proto přidal do výbavy osm nových sněžných děl. „Značka Technoalpin je zárukou nejnovějšího technologického vybavení. Zařídila také nižší hlučnost strojů. Další velkou výhodou sněžných děl od renomované značky je efektivnější výroba sněhu i při vyšších teplotách a v neposlední řadě také nižší spotřeba vody i elektrické energie,“ nastínila hlavní přínos.

K efektivnějšímu a ekologičtějšímu zasněžování a udržování sjezdovek v dokonalé kondici pořídil areál také novou rolbu PistenBully 400 od společnosti Kässbohrer Geländefahrzeug. Osmitunového mazlíčka si rolbaři vyzkoušeli už letos v únoru, ve Skiareálu měl tento stroj celoevropskou premiéru.

Radnice na historickém českokrumlovském náměstí.
Z krumlovské radnice zmizela ukrajinská vlajka. Nové vedení ji nevrátí

„Při testovací zápůjčce se skvěle osvědčil, takže jsme si ho pořídili jako stabilní součást vybavení. Rolba má inovovanou frézu na sníh se zvýšeným přítlakem, díky tomu je úprava sněhu kvalitnější. Radlice rolby navíc dokáže převážet sněžná děla, takže je bude možné přemisťovat podle aktuální potřeby,“ informovala tisková mluvčí Skiareálu Lipno. Vynikající vychytávkou je SNOWsat, což je nejmodernější systém řízení úpravy sněhových tratí. Jeho velkým benefitem je schopnost měřit výšku sněhové pokrývky satelitem s přesností na tři centimetry. Systém SNOWsat také díky moderním technologiím ušetří při zasněžování sjezdovek až 20 % vody a elektrické energie

Exkluzivní podmínky pro rodiny s dětmi nebo školní lyžařské kurzy

S tak profesionálním a moderním vybavením není pochyb o kvalitě sjezdovek. Všichni návštěvníci se mohou těšit na výborně připravené sjezdové tratě a dostatek sněhové pokrývky. Jakmile teploty dostatečně klesnou, zasněžování se rozjede na plné obrátky, stejně jako lanovky. „Mohu prozradit, že jednou z dalších novinek je obnova a rekonstrukce nástupní a výstupní stanice lanové dráhy Lipno Express, která tak dostane nejen nový vzhled, ale také bude pro klienty ještě více komfortnější,“ uvedla Olga Kneiflová.

Ve stálé nabídce areálu samozřejmě zůstává lyžařská škola Skischool Lipno a její profesionální instruktoři, výukové hřiště Fox park, které disponuje čtyřmi pojízdnými koberci a vstup do něj bude i letos zcela zdarma. Beze změn zůstává také cena celosezónního skipasu.

První adventní neděle na náměstí v Českém Krumlově.
Krumlovský advent letos bude. A všichni doufají, že v plném rozsahu

Snowpark, skicrossová a snowcrossová trať potěší všechny lyžaře i snowboardisty. Animační programy s lišákem Foxem zase udělají radost těm nejmenším milovníkům zimních sportů i jejich rodičům. Skiareál Lipno nabízí skvělé podmínky i pro školní lyžařské kurzy. Všechny školy dostaly nabídku na velmi výhodné podmínky tak, aby mohly dále podporovat děti ve sportování a nezatížily rodinné rozpočty více než je třeba. „Nejnovější technologie nám umožní perfektní přípravu sjezdovek, a navíc díky nim ušetříme vodu a elektrickou energii. Rodiny s dětmi nebo školní kurzy tak u nás dostanou ty nejlepší podmínky k lyžování. Všichni uděláme maximum pro to, aby na Lipně proběhla standardní lyžařská sezóna,“ řekl k zimním přípravám generální ředitel Skiareálu Lipno Matěj Kratochvíl.