Letošní ročník nabídne kromě tradiční sportovní a tvořivé dílny také divadelní představení Bajaja, dračí průvod i hostinu. Jako každý rok se na výrobě draka, který půjde v čele průvodu, podílely děti z dětského domova v Písku.

Slavnost zahájí ve 14.30 tvořivý jarmark, který bude určen především dětem. „Zájemci si mohou vyzkoušet svou mušku a obratnost při sportovních disciplínách, vyrobit si doplněk do průvodu nebo využít malování na obličej. V tomto čase bude také možné se připravit na slavnostní průvod a půjčit si pestrobarevný kostým či jiný doplněk,“ informuje za organizátory Martin Zborník.

Průvod v čele s drakem se za hudebního doprovodu Elišky Aguirre v latinskoamerickém rytmu vydá v 16 hodin od rybníku ve Skalách a zamíří do nedalekých Budičovic. Účastníci se mohou těšit na občerstvení připravené dětmi a vychovateli z domova. Následovat bude představení Bajaja v podání divadla Damúza, dračí hostina a na závěr ohnivá show Svetlany Conti a Petra Plachtanského z pražského Circus factory.

Program:

14:30 TVOŘIVÝ JARMARK – malování na obličej, výtvarné dílny, střelba na draka, slackline

16:00 DRAČÍ PRŮVOD do nedalekých Budičovic s hudebním doprovodem Elišky Aguirre

16:30 DIVADLO BAJAJA na návsi v Budičovicích studia Damúza

18:00 DRAČÍ HOSTINA pohoštění pro účastníky průvodu

19:30 OHNIVÉ VYSTOUPENÍ Svetlany Conti a Petra Plachtanského z pražského Circus factory