Koaliční dohoda o spolupráci, kterou podepsalo patnáct zastupitelů zvolených za Jihočechy 2012, TOP 09, ANO 2011, Písecký patrioty, Volbu pro město a ODS, počítá s velkými investicemi. Ty, které jsou rozestavěné, návrh rozpočtu na rok 2015 zahrnuje.

„Novému zastupitelstvu bude předložen návrh vyrovnaného rozpočtu, který na straně příjmů i výdajů předpokládá částku 670 milionů korun. Jsou pokryty všechny mandatorní výdaje a rozestavěné akce. Část investic zůstala pod čarou a rozhodne se o nich podle politických priorit nového zastupitelstva," řekl Vojtěch Bubník, místostarosta za VPM.

„Mezi priority nového vedení jsme zakotvili řadu bodů 
z našeho programu, třeba řešení nedostatku parkovacích míst výstavbou parkovacího domu a s tím související revitalizaci centra, přesun městské knihovny či výstavbu bazénu," připomněl Josef Knot, dosavadní i nově navržený místostarosta za TOP 09.

„Pro nás je důležité, že součástí koaliční dohody je zlepšení úklidu a údržby veřejných prostranství a lepší péče o veřejnou zeleň a čistotu," zdůraznil Marek Anděl z hnutí ANO 2011.

Zastupitelé za KDU–ČSL 
a Piráty sice své podpisy ke koaliční dohodě nepřipojili, ale slíbili při hlasování podpořit návrhy, které budou ve prospěch města a jeho obyvatel. Totéž lze očekávat od opozičních sociálních demokratů a komunistů.

„Budeme ale důsledně hlídat nakládání s finančními prostředky města," slíbil Ondřej Veselý, dosavadní starosta Písku za ČSSD.

Koaliční dohoda
Některé priority: Postupná revitalizace centra města, výstavba nového bazénu, rychlá a efektivní oprava současného bazénu, návrat Žižkových kasáren do vlastnictví města, rekonstrukce lyžařského svahu s umělým povrchem, dokončení cyklookruhu Písek – Semice – Smrkovice – Jih a přesun městské knihovny.