Předplatitelé Divadla Fráni Šrámka již mohou vybírat z nabídky pro jaro 2015. V každé ze dvou skupin to bude po  pěti představeních na půl roku v nastudování pražských divadel, ale také Klicperova divadla z Hradce Králové a Městského divadla Mladá Boleslav. Uzávěrka předplatného je 6. ledna.
„O předplatné je každoročně velký zájem. Diváci oceňují zejména to, že mají zajištěné stálé místo v hledišti a nemají starosti s obstaráváním vstupenek na jednotlivá představení. Předplatitelský průkaz je přenosný a je tedy možné ho půjčit nebo darovat," informovala Iveta Hodoušová, hlavní dramaturgyně Centra kultury Písek, jehož součástí je také Divadlo Fráni Šrámka.
S novou sezonou musí předplatitelé počítat  s tím, že permanentky budou dražší. „Centrum kultury se snažilo držet ceny předplatného od roku 2010 na stejné úrovni. Honoráře nás nešetří. Šetřit ale musíme. Dochází tedy     k mírnému zvýšení cen vstupenek předplatného," dodala Iveta Hodoušová.
Na co se  mohou v jarní sezoně těšit v předplatitelské skupině „A"?   Na politickou frašku Davida Mameta nazvanou Listopad, kterou uvedou Městská divadla  pražská / ABC. Hra zavede do Bílého domu, kde se fiktivní americký prezident Charles Smith připravuje na novou prezidentskou volbu, ve které jsou ovšem jeho šance na znovuzvolení velmi nízké. V hlavní roli exceluje Michal Dlouhý.
Pražské divadlo Na Jezerce přiveze do  Písku tragikomedii z druhé světové války  s názvem Musíme  si pomáhat. V režii Jana Hřebejka  uvidí diváci  příběh invalidy Josefa Čížka, jeho ženy, českého Němce Horsta a židovského uprchlíka z koncentračního tábora. Hrají Jiří Macháček, Lenka Vlasáková a další. Vím, že víš, že vím je hořko – sladká komedie  z pražské Agentury Harlekýn v hlavních rolích se Simonou Stašovou  a Michalem Dlouhým.

Z nabídky Klicperova Divadla Hradec Králové uvidí diváci v Písku Velkou mořskou vílu z pera Davida Drábka. Mrazivé drama z jedné horské chaty na pozadí závodu nazvané Padesátka napsal Petr Kolečko  a uvádí ho  A Studio Rubín Praha.

Zkrátka nepřijdou ani předplatitelé skupiny  „B". Představení Divadla Ungelt Praha je hereckým koncertem Františka Němce a Petra Kostky. Hra Lionela Goldsteina má název Pan Halpern a  pan Johnson. V komedii nazvané V Paříži bych Tě nečekala, tatínku, kterou má v repertoáru  Agentura Harlekýn, svěřil režisér  Jan Novák hlavní roli Petru Nárožnému. Dále uvidí předplatitelé skupiny „B" komedii o fotbalu, kamarádství a lásce k ženě nazvanou Postavení mimo hru, se kterou do Písku přijede Divadlo Radka Brzobohatého. Divadlo Na Fidlovačce Praha uvede divadelní verzi  slavné filmové komedie Fan Vavřincové Eva tropí hlouposti. Z repertoáru divadla  v Ml. Boleslavi to budou Ostře sledované vlaky Bohumila Hrabala.