I letos byl obrovský zájem, přijelo třicet dětí z Písku, Strakonic, Brna, Prahy, Starého Plzence, Mariánských Lázní, Chrudimi, Lysé nad Labem, Olbramovic, Tábora, Chomutova, Mníšku pod Brdy, Temelína, Jedovnice, Úval a Uherského Hradiště. Letos opět v jiném ubytovacím zařízení – v hotelu Ludmila.

Po několika slabších rocích nebyla o sníh nouze, byly skvělé podmínky – mrzlo, ale bylo azuro. Paráda! Děti byly 2x denně na sjezdovce, některé vyzkoušely snowboard a i letos víckrát běžky se sestřičkou Markétou. Nechyběl výlet do Babylonu v Liberci, bowling, turnaj v piškvorkách, pukecu a nechyběl ani večerní program. I letos proběhl závod družstev v „biatlonu“, který připravil pan Děkanovský, kdy si všichni vyzkoušeli, že zaběhnout okruh a pak se čistě trefit není jen tak…

S paní doktorkou Martou Klementovou si děti kdykoli měly možnost popovídat o cukrovce, nechyběl ani test, edukace a děti si mohly vyzkoušet aplikaci glukagen. Letošní instruktoři byli Zdenka, Milan, Karel a pomáhal Vojta.

Poslední večer si účastníci vypustili lampionky štěstí s různými přáníčky. Týden utekl neuvěřitelně rychle. Při loučení zase nechyběly slzičky a to nejen u dětí. I rodiče byli dojatí z toho, jak jsou jejich děti na táboře spokojené.

Jeden tábor skončil a začne se připravovat další…. Tak 29. června na Štědroníně!

Zdenka Staňková, Diacel Písek