Dětský soubor Hrejkováček připravil vánoční divadlo pod názvem Něco velkého se chytá v sále kulturního domu v Hrejkovicích.  V programu nebudou chybět ani koledy.

ZŠ a MŠ Čimelice  pořádá ve stejnou dobu tradiční vystoupení školního dramatického kroužku pod vedením učitelky Marie Filipové v čimelické restauraci Na Hvížďalce. Tentokrát si připravili další hudební pohádku Princezny nejsou vždycky na vdávání. Vystoupení je určené jak rodičům, tak i veřejnosti.

Tradici vánočních koncertů udržuje také Dětský pěvecký sbor Kosteláček, který vystoupí společně s hosty, kteří si říkají My všichni muzikanti v neděli od 15 hodin v kostele Narození Panny Marie v Kostelci nad Vltavou a pak od 17 hodin v kostele Všech svatých v Kovářově. Zazní tam výběr českých koled a písní v tradičních i méně známých úpravách.

Vánoční zpívání budou mít v kostele svatého Martina v Bernarticích také žáci místní školy, a to v pátek od 16 hodin. Koncert se měl původně konat už 18. prosince, ale kvůli onemocnění byl termín přesunutý.