Ukázalo se totiž, že v místech, kde budou stavbaři pracovat, leží kabel společnosti O2. „Uzavírka by měla začít 2. května. Do té doby investor, kterým je Jihočeský kraj, zajistí koordinaci s O2 na přeložení kabelu," vysvětlil vedoucí střediska dopravního značení společnosti SDS Exmost Pavel Jankůj mladší. Původní termín uzavírky 30. srpna se pravděpodobně posune o stejný počet dní jako její zahájení.
Pracovníci společnosti SDS Exmost sice s pracemi v Miroticích ještě nezačali, ale už tam mají jednu nepříjemnou zkušenost za sebou. „Minulý týden jsme k mostu v Miroticích přemístili dopravní značení ze Šrámkova mostu v Písku, kde skončilo dopravní omezení, a hned nám někdo ukradl oranžová světla, které jsou na zábranách," dodal Pavel Jankůj.

Jakmile bude kabel O2 přeložený, začne demolice mostu. Důvodem je jeho velmi špatný technický stav. „Nový most budeme stavět ve stejném duchu, jako byl původní. Bude mít klasickou betonovou konstrukci," upřesnil Pavel Jankůj.

Plánovaná uzavírka pak povede řidiče od mostu Kostelní ulicí přes náměstí Mikoláše Alše, Kopeckého ulicí přes most ve směru na Prahu a za ním doleva ulicí Zářečí do Hořejšího Mlýna a naopak.