Olga Bastlová se inspirovala při návštěvě Manhattanu. Je milovnicí zvířat a zvláště psů a takové eldorádo, jaké chlupáči dostali v New Yorku, by dopřála i těm z Tábora. Sestavila webovou anketu a zjišťuje reakce. „Zatím mám samé kladné a tři hlasující by zvolili jinou lokalitu," říká o prvotních signálech. Anketa ale stále běží, a tak je možné, že se většinový názor veřejnosti obrátí.

Volný výběh psů cílí především pro starší majitele psů, kteří už daleko nedojdou, a pes tak nemá šanci zbavit se vodítka. „Takovou plochu, kde by si mohli staří lidé sednout, mezi sebou popovídat a ještě psa vypustit, vůbec nebylo jednoduché v Táboře najít. Nabízela se nám kasárna, ale to není plocha v centru, ale  možná ji jednou využijeme k většímu parku pro psy, kde už by měli i nějaké hrací prvky," naznačuje místostarostka další plány.

Pro menší výběh nakonec zvolili parčík na břehu Jordánu, za Křižíkovou trafostanicí. Rostou v něm stromy a již nyní tam jsou  lavičky, pak by se postavil   plot. Vedoucí odboru životního prostředí Jan Fišer  zmiňuje i provozní řád. „Jaký pes by výběh mohl využít, by bylo otázkou provozního řádu, ale určitě musí být pánem zvládnutelný, aby nenapadal jiné psy," zmiňuje s tím, že podobný výběh má Brno.

Kde si zaběhají: v Táboře psa můžete z vodítka pustit pouze na louce pod klášterem v Klokotech. Kontrolu dodržení provádí městská policie.