Povodeň  kromě dalších objektů poškodila cyklostezky. Některé úseky mohli cyklisté používat  jen s velkou opatrností.

V současné době jsou už všechny poškozené části opravené. Zimní počasí už zřejmě na trasy mnoho turistů nepřiláká, hned na jaře si je mohou projet celé  a bez problémů. Opravy stály 1,4 milionu korun  a  budou zaplaceny z přidělených povodňových dotací.  Zhotovitelem  byla  akciová společnost Znakon. Všechny práce  skončily  do závěru listopadu.

„Jedná se o část cyklostezky od kynologického cvičiště u Sulana po plynovou lávku. V tomto úseku byla opravena  část asfaltové vozovky včetně přilehlého svahu v délce  zhruba sto metrů  i další  poškozené části cyklostezky  v mlatové  úpravě od kynologického cvičiště po dřevěnou lávku u chat ve směru k plynové lávce," informovala Lenka Gareisová, tisková mluvčí Městských služeb Písek.

Oprav se  rovněž dočkalo asi dvě stě metrů živičné cyklostezky  od sídliště Portyč po Jiráskův most a stejně dlouhá část živičného povrchu u Soutoku v Putimi.

„V pořádku  jsou poškozené části mlatové cyklostezky vedoucí od  takzvaných Hrbů za Smetákem po Zátavský most. To se ale netýká  částí této cyklostezky na soukromých pozemcích. Ty přijdou na řadu na jaře příštího roku," doplnila Lenka Gareisová.

Nejen s opravami, ale i s rozšiřováním  cyklostezek počítá město  do budoucna. Může k tomu využít i podněty, které jsou součástí diplomové práce  Jiřího Hanzla. Práce získala třetí místo v oboru  dopravy a dopravního  stavitelství.