Městské středisko sociálních služeb bude mít nového ředitele

Městské středisko sociálních služeb Písek bude mít nového ředitele. Současné ředitelce Marcele Průšové uplynulo šestileté období ve funkci, po kterém může město vyhlásit nové výběrové řízení. Tak se také stalo. „Do výběrového řízení se přihlásili tři lidé, současná ředitelka mezi nimi nebyla,“ poznamenala starostka Písku Eva Vanžurová. Marcela Průšová, která je ředitelkou MSSS od roku 2008, tak k 30. červnu končí. Nahradí ji Josef Vlasák, kterého komise do funkce vybrala. „Má ekonomické vzdělání, pracoval jako manažer. Slibujeme si od něho, že rozšíří nabídku Městského střediska sociálních služeb a posune ho dál,“ dodala starostka.

Milevští zastupitelé budou jednat

Ve středu 22. dubna odpoledne se sejdou milevští zastupitelé na svém dalším jednání. Na programu mají například změnu rozpočtu, úvěr na zajištění snížení energetické náročnosti budovy sportovní haly, parkoviště před 2. ZŠ, parkoviště v ulici Pod Stadionem a v ulici Kpt. Nálepky či řešení parkovacích karet. Zasedání se koná ve středu od 17 hodin v domě kultury.

Peníze. Ilustrační foto.
Zavřeným provozovnám město Písek odpustí nájem

Pochod Praha Prčice se ruší

Vzhledem k vládnímu opatření museli organizátoři zrušit letošní ročník oblíbené turistické akce Pochod Praha – Prčice, kterého se pravidelně účastní kolem dvou tisíc lidí startujících z Milevska. Už 55. ročník se tedy posouvá na 15. května 2021. „Zaznamenali jsme snahy některých pochodníků uspořádat si vlastní pochod bez oficiální organizace. Od těchto případných aktivit se distancujeme,“ uvádějí pořadatelé akce.

Mirovická školka bude veselá

Nová mateřská škola v Mirovicích bude čtyřbarevná - červená, modrá, žlutá a zelená. Barvy se již objevily i na fasádě. V těchto dnech dělníci budují venkovní terasy. „Stavební práce probíhají podle harmonogramu. Nedošlo k žádnému zpoždění nebo omezení v souvislosti s opatřeními kvůli šíření nákazy novým koronavirem. Uvnitř se dokončují podlahy, elektroinstalace, rekuperace, obklady a dlažby. Je připraveno zjednodušené výběrové řízení na dokončení zahrady a osazení herními prvky. Buduje se terasa, a proto je již také dokončena část fasády směrem do zahrady,“ uvedl starosta Josef Vejšický na jednání zastupitelstva města 16. dubna. 

Záchranné složky vyjížděly v pondělí po sedmnácté hodině k vážné dopravní nehodě do katastru obce Podolí II.
Řidič po nehodě nadával policistům i zdravotníkům, ti se museli schovat