Studii a zpracování projektové dokumentace na bezpečnostní opatření na čimelickém náměstí a na hlavním průtahu obcí zastupitelé na posledním veřejném jednání schválili. A to s podmínkou, že autoři studie architekt Zdeněk Urbanec a dopravní projektant Ondřej Zenkl nejprve zajistí všechna potřebná povolení od Policie ČR, Ředitelství silnic a dálnic a památkářů. Pak teprve budou moci pokračovat na přípravě projektu. Podle starosty Vladimíra Pánka bez kladných stanovisek jmenovaných institucí obec studii platit nebude. Na uskutečnění projektu by pak chtěli v nejbližší možné době požádat o dotaci. Rádi by vše stihli dřív, než bude dostavěno posledních pět dálničních úseků D4, což by mělo být v roce 2022.

Podle starosty Vladimíra Pánka je úprava náměstí nutná nejen kvůli vzhledu, ale především proto, že se na něm v prohlubních drží voda a je tu velmi komplikovaná zimní údržba. Pokud se povede náměstí proměnit do hezčí podoby, bude jeho plocha zároveň odvodněná.

Do budoucna Čimeličtí uvažují také o zastavení stávající proluky mezi obchodním centrem a restaurací Na knížecí. Tam by mohla vzniknout například nová budova pro obecní úřad a další služby, ale třeba i veřejné záchodky, které tu chybí. Na veřejném projednání studie na to upozornil Karel Pavelka a některým zastupitelům se jeho nápad líbí.