Festival bude mít poprvé ve své historii dvě scény, na nichž vystoupí osmnáct kapel. „Kapely se budou střídat, takže nedojde k překrývání jejich vystoupení," informoval Miroslav Pokorný, ředitel Divadla Pod čarou, pod jehož křídly se akce koná od počátku. Žánrově pestrá přehlídka přivítá klubové veličiny jako Krausberry, Znouzectnost, E!E či Jolly Joker and The Platic People of The Universe, podruhé v historii akce jistě potěší koncert Ivana Mládka. Tradičně nebude chybět plejáda píseckých kapel Nohama nad zemí, Inspiro, Naven, Trest smrti či Divokej západ. Festivalem vás budou provázet moderátoři Standa Dušek z improvizačního divadla Kámo nahoď! a Petr Záleský z divadelního spolku Čelakovský.

Pro sportumilovné rockery bude již podruhé k dispozici atraktivní živý fotbálek, který je zvětšenou variací na stolní, avšak se skutečnými hráči, jejichž pohyb mezi mantinely limituje postavení u tyčí podobně jako u figurek oblíbené hry. Z festivalu si zájemci budou moci odnést i airbush tetování nebo si vyrobí vlastní placku či butonek se svou fotografií. K zakoupení budou nejrůznější propagační předměty festivalu včetně oblíbených kolíčků s novými ornamenty. Jejich pořízením podpoříte sbírku na léčbu rakoviny. „Letos zatím není rozhodnuto, komu půjde výtěžek z benefice, ale uvažujeme, že bychom podpořili jednoho konkrétního člověka. Festival je věnovaný Mírovi Málkovi, kytaristovi písecké kapely Naven a vlastně už také Petrovi „Bakčovi" Bakalerovi, našemu kamarádovi a kytaristovi ze skupiny E!E, a také Václavovi „Starýmu Mechovi" Šefránkovi, který stál u zrodu novodobé kultury v Ražicích. Pro všechny byla rakovina bohužel osudná," řekl Miroslav Pokorný. Podle jeho slov se za předchozích ročníků podařilo vybrat již téměř 200 tisíc korun, které byly rozdány institucím zabývající se léčbou této vážné nemoci.

Celý areál amfiteátru bude zpřístupněn v 11 hodin, aby mohl ve 12 hodin vypuknout samotný festival. Do Ražic je vynikající vlakové spojení od Plzně, Českých Budějovic, Tábora i Příbrami. Jako vždy je možné v areálu stanovat. Vstupné na festival činí 250 korun v předprodeji, který je v Divadle Pod čarou, a nově také on-line na internetových stránkách Centra kultury Písek. Na místě bude vstupenka stát 300 korun.

Chcete na festival volné vstupenky? Zavolejte dnes (4. května) v době od 14 do 14.10 hodin na telefonní číslo 382 219 085 a odpovězte na otázku, kdo festival pořádá? Ze správných odpovědí vylosujeme výherce, jejichž jména zveřejníme v zítřejším (5. května) vydání Píseckého deníku.