Lidé, kteří využívají autobusovou zastávku v Sepekově u silnice první třídy č. 19, se konečně dočkají čekárny. Volají po ní už mnoho let.

Dobrá zpráva to je třeba pro místního obyvatele Pavla Bočana, podle kterého by čekárny měly být v dnešní době standardem. „Je to tam jako na vidrholci. Nemáme se kde schovat před deštěm nebo při sněžení," říká cestující Pavel Bočan.

Starostka Pavlína Bambuškarová upřesňuje, že zatím nemají na stole projekt a také je například čeká výběr konkrétního typu čekárny. „Ráda bych, kdybychom ji nainstalovali do konce letních prázdnin," plánuje Pavlína Bambuškarová.

Opoziční zastupitel a bývalý starosta Josef Himl je za přístřešek rád. „Ale nevím, jak se to tam vyřeší, je tam malý prostor," podotýká Josef Himl, který se vybudováním čekárny zabýval v minulém volebním období coby starosta. Tehdy se podle něj nepodařilo dát dohromady všechny podklady nutné k vybudování čekárny.

Obavy Josefa Himla s prostorem vyvrací dopravní inženýr písecké policie Stanislav Grech. Vysvětluje, že studii na umístění čekárny odsouhlasili. „Nezasahuje do rozhledů křižovatky ani do výjezdu od vlakového nádraží," říká o chystané čekárně Stanislav Grech, který doporučuje rekonstrukci stávajícího chodníku, jenž v lokalitě je, nebo vybudování nového.

Čekárna, na kterou má Sepekov připraveno čtyřicet tisíc korun, bude umístěna ve směru z Milevska na Tábor.