Opakované žádosti starších milevských obyvatel o zřízení autobusové zastávky co nejblíže ke hřbitovu byly vyslyšeny. Autobus jim nově staví u milevského kláštera. „První autobus tam zastavil 8. 8. v 8.08 hodin, byl jsem se tam v tu dobu podívat,“ konstatoval starosta Ivan Radosta. Dodal, že pro starší občany je cesta na hřbitov z autobusového nádraží, které je v centru města, hodně daleko. V létě to může být pro někoho i hezká procházka, pokud nic nenese, ale ve špatném počasí nebo v zimě to už hezká cesta není. Teď se mohou svézt lidé autobusem k milevskému klášteru, odkud to na hřbitov už není daleko. Mohou si vyřídit, co potřebují, a asi za hodinu a půl jet autobusem zase zpátky do města.

To, jak bude nový autobusový spoj lidmi využívaný, ukáže až čas. Podle starosty Ivana Radosty se tu setkali také s kritikou, a to že by měla být zastávka a zároveň točna autobusu ještě blíže ke hřbitovu. „Muselo by se tam ale zrušit současné parkoviště, což by byla škoda. A nikde jinde by být zastávka nemohla, protože autobus nesmí couvat,“ vysvětlil Ivan Radosta.

V souvislosti se zřízením nové autobusové zastávky u kláštera bylo nutné udělat místní úpravy. Z bezpečnostních důvodů umístili k autobusové zastávce květináč, aby řidiči, kteří tudy rychle projíždějí, neohrožovali lidi na zastávce. Z bezpečnostních důvodů byla také natřena lávka přes Milevský potok, na ní bylo opraveno zábradlí a ještě doplněné o jedno pole, které tam chybělo. „Přímo naproti zastávce je svah dolů pod most, tak tam bylo přidáno zábradlí, aby nedocházelo k úrazům,“ dodal Ivan Radosta. Rozšíření hromadné městské dopravy, kterou zajišťuje ČSAD Autobusy, obslužnost této zastávky bude letos stát město navíc o téměř deset tisíc a příští rok to bude přes 13 tisíc korun.