„Odstupte z funkce radního," vyzvala část milevské ODS a hnutí ANO 2011 Miroslava Doubka (Svobodní) v otevřeném dopise. Důvodem mají být mimo jiné pochybení při rekonstrukci Jeřábkovy ulice a její přípravě. Miroslav Doubek, který má v gesci právě infrastrukturu a dopravu, vše odmítá. 
  

„Jsem trochu v šoku," komentoval Miroslav Doubek otevřený dopis, který mu zastupitel za ODS Zdeněk Hobzek předal na středečním mimořádném zasedání zastupitelů, kde byla hlavním bodem programu rozpočtová změna. Do té doby o něm nevěděl.

V dopise, pod nímž je podepsáno pět lidí – za ODS Zdeněk Herout, Zdeněk Hobzek a Jaroslav Peták a za hnutí ANO 2011 Václav Málek a František Šika, je uvedeno, že důsledkem pochybení a nedostatků budou nezanedbatelné vicenáklady v Jeřábkově ulici. Ty schválené ve středu na kanalizaci činí 1,1 milionu korun s tím, že lze uplatnit odpočet DPH.

Miroslav Doubek se bránil a neodpustil si poznámku na ODS, která na radnici spoluvládla v minulém volebním období. „Zvlášť od pánů z ODS mě zaráží to, že jsou závažné pochyby v pracích v Jeřábkově ulici. Pánové, tuto ulici jste připravili vy, za vaší vlády. My jsme to převzali a pouze jsme udělali jednu chybu – neškrtli jsme projekt, jako jsme to udělali v případě Švermovy ulice, kde jsme zjistili, jaké jsou chyby, a ty jsme odstranili," uvedl Miroslav Doubek s tím, že udělal velkou chybu, že projektu věřil.

Starosta města Ivan Radosta řekl, že byl dopisem nemile překvapen. „Jsem přesvědčený o tom, že tohle není pravda," konstatoval.

Miroslav Doubek dopis označil za obvinění na úrovni pomluvy. Zdeněk Herout, lídr ODS v Milevsku, reagoval, že jde o jejich názor.
Podle nich se radní nevěnuje všem akcím stejně. Ty, které nepreferuje, jdou stranou. „Řekněte mi, kterou akci já preferuji? Dodělání Švermovy ulice, která se začala za vás před čtyřmi lety, a řeklo se, že v dalších letech se dodělá, protože lidem tečou výkaly do sklepů? Vy jste neschvalovali rozpočet? Jakou jste tam navrhli inovaci? Navrhl jsem něco proti vůli zastupitelstva, komisí? Nerozumím tomu," řekl Miroslav Doubek. Zastupitelé za ODS na něj nereagovali.

Podle dopisu by měl Miroslav Doubek neprodleně odstoupit z funkce radního. Autoři jsou přesvědčeni o tom, že by tím prospěl městu nejlépe.
Miroslav Doubek v diskuzi podotkl, že jeho funkce je neuvolněná. „Použiji příklad zastupitele za ANO pana Kaleji, ten má odměnu sedm set za to, že je zastupitel, já jako radní mám patnáct set. Za to mají vznikat celé koncepce?" ptal se. Už v minulosti starosta města Ivan Radosta na setkání s novináři pochválil Doubkovo nasazení a řadu hodin odpracovaných nad rámec funkce radního. 
  

Tolik diskutovaná rekonstrukce Jeřábkovy ulice se na povrchu týká komunikace, chodníků i úpravy křižovatky nad základní školou, kde vzniká ostrůvek. Jedno ze schválených navýšení bylo kvůli opravě části hlavního kanalizačního řadu, byť podle předběžných kamerových zkoušek měl být před zahájením akce v pořádku.

ANKETA: Co říkáte na otevřený dopis ODS a ANO 2011?

Marie Jelenová, zastupitelka, nestranice
za ODS
Na jednání, kde dopis vznikal, jsem nebyla. Výhrady k tomu, jak se akce vedou, mám, ale já osobně bych to takovouto formou asi neřešila. Navíc si myslím, že dopis stejně nebude mít žádný dopad.  

Bohuslav Beneš, zastupitel, KSČM
Je to trapné. ODS a ANO 2011 si udělaly leda ostudu. To nemá cenu dále komentovat. Nevím, co je to bere. Všimněte si, že dopis nepodepsal jediný zastupitel za ANO Tibor Kaleja, podle mě je to slušný člověk.  

Pavel Koutník, radní, TOP 09
Myslím, že je to trošku invektiva vůči panu Doubkovi, možná na jeho invektivy, které byly v minulém volebním období vůči ODS.