Nyní má za sebou také první české Vánoce, které si podle svých slov moc užila a atmosféru jí nekazil ani chybějící sníh. „Vím, že k Vánocům patří, ale zase tolik jsem si ho neoblíbila," říká Bianca, která je zvyklá na „letní" Vánoce. „Když jsem o svátcích mluvila se svou rodinou v Argentině, říkali, že tam je čtyřicet stupňů Celsia," usmívá se.

Vánoce jsou podle ní celkově jiné tady a tam. „Tady se drží různé tradice, máte tradiční štědrovečerní jídlo, to my ne," podotkla Bianca s tím, že na Štědrý večer ochutnala jak rybí polévku, tak i kapra s bramborovým salátem. „Při večeři jsme měli pod talířem šupinu 
z kapra. To se mi jako zvyk líbí," pokračovala studentka.

V Argentině jsou Vánoce spíš velká oslava. „Sejde se rodina i s přáteli. Nemáme žádné typické jídlo ani zvyky. Akorát zpíváme koledy," zmínila a doplnila, že v Čechách poprvé zdobila živý vánoční stromek. V Argentině mívají jen umělé.

Na českých Vánocích se Biance líbí také pohádky a rodinné filmy, které dávají v televizi. „Viděla jsem třeba Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo Jak dostat tatínka do polepšovny. Takové filmy u nás nemáme, přitom je to skvělá rodinná atmosféra se na takový program koukat společně," vypráví Bianca Salatino.

Vánoce v Čechách celkově hodnotí jako krásné. „Má to velké kouzlo. Ke štědrovečernímu stolu šli všichni hezky slavnostně oblečeni. To v Argentině neděláme," doplnila.

Velkým zážitkem byl také 25. prosince telefonát přes skype, kterého se zúčastnila její pravá rodina v Argentině 
i rodina v Čechách a jejich syn, který je na studijním pobytu 
v Americe.