„Jsou pro nás důležité, proto o ně žádáme," podotkl  starosta Zdeněk Herout. „Máme to předjednáno na Státním pozemkovém úřadu, uvidíme, jak se k tomu postaví," dodal starosta, který připomněl, že se žádostí o bezúplatný převod ještě budou zabývat  zastupitelé.

Posun vítá i zastupitel Michal Polanecký, který je členem Oblastní hospodářské komory Milevsko. „Je důležitý, zvláště když jde o přístupovou oblast," konstatoval Michal Polanecký, podle kterého není průmyslová zóna považována za hlavní téma tohoto volebního období. „Tím se vzdaluje i čerpání dotace na projekt zpřístupnění zóny," řekl.

Místostarosta Martin Třeštík uvedl, že  má město na příjezdovou komunikaci zadán projekt. „Letos bychom ho udělali. Když všechno dobře půjde, tak bychom teoreticky v příštím roce na základě projektu mohli udělat minimálně základní část příjezdu," odhadoval místostarosta Martin Třeštík. „Asi by to samozřejmě už chtělo.  Jinak si o využití prostoru budeme jen povídat," dodal Martin Třeštík.

Bez příjezdové cesty to podle vedení města nejde.  „Je důležité, aby město průmyslovou zónu mělo a také pravidla a přístupy do zóny. Pravidla jsme už schválili a přístup ladíme," řekl Zdeněk Herout.

Zájem o podnikání v Dukelské by byl. Městu se místní firma přihlásila už v roce 2012. Michal Polanecký podle svých slov poslední dobou vnímá, že podnikatelé stále méně spoléhají na jakoukoli pomoc od města a  snaží se si poradit sami.
„Prostory pro podnikání řeší živnostníci v soukromém sektoru. Snaží se sami nakupovat pozemky, které jsou na prodej, nebo využívají možnosti přestavby nevyužitých prostor k pronájmu u jejich majitelů," řekl člen oblastní hospodářské komory Michal Polanecký.

„Původní předpoklad využít zónu Dukelská pro menší podnikatele se stále vzdaluje a velkých investorů již tolik není. Na druhou stranu vlastnictví strategických pozemků v této lokalitě se městu do budoucna může jen vyplatit," dodal.
Průmyslová zóna podle územního plánu má mít velikosti dvacet hektarů.