Zastupitelé na včerejším (29. ledna) zasedání potvrdili, že nový plavecký bazén  bude v prostoru pod  lesnickou školou. Zároveň  rozhodli, že se na stejném místě současně nebude stavět  sportovní hala.

Usnesení je výsledkem dlouhé diskuze, do které se zapojili také přítomní obyvatelé města.  Stavební program zpracovaný zastupitelkou za TOP 09 Petrou Trambovou a Romanem Drncem z Městských služeb Písek předpokládá, že pětadvacetimetrový bazén bude mít osm drah.  Dále by zde měl být výukový  a relaxační bazén.

Na nedostatek informací poukázal zastupitel za KSČM Karel Vodička: „Pokud se pamatuji  z minulosti, nemohlo se tady stavět  vzhledem k nebezpečí sesuvu půdy. Nechci, aby se opakovala  situace  při výstavbě rodinného domu na Hradišti, který ohrožoval právě sesuv půdy."

Takové nebezpečí podle některých zastupitelů nehrozí. „Dokazují to výsledky geotechnického průzkumu," zdůraznil Luboš Průša (Jihočeši 2012). Vlastní usnesení předložil Petr Hladík (KDU – ČSL, který navrhl odložit  rozhodnutí ohledně umístění a výstavby bazénu. Nezískal však dost hlasů.

K jednání o bazénu se  Písecký deník ještě vrátí.