Bábiny ale nejsou tak úplně ve věku babiček, majorita se pohybuje v rozpětí od 50ti do 65ti let. "Aktuálně máme osm bábin a pak máme jednu vousatou z Písku, která je příležitostná a to je místostarosta Petr Hladík. Vypomáhal nám na Vánoce 2019 a byla to moc hezká spolupráce," líčí nejmladší členka sboru Hana Žižková a dodává, že za zmínku rozhodně stojí povolání členek sboru. "Máme tam několik učitelek, lékárnici, technickou inženýrku, malířku nebo tanečnici."

Repertoár putimského sboru je velmi pestrý a tematický. Záleží, při jaké příležitosti dámy zrovna koncertují. "Zpívaly jsme od lidovek, přes jazz, swing, koledy, filmové písničky, pohádkové melodie a další. Nebojíme se ničeho," směje se Hana Žižková. V "bábinách" ale nejsou jen zpěvačky. "Máme mezi sebou i kytaristku Evu Dvořákovou. Je to taková zlatá duše toho sboru. Je muzikantsky aktivní, učila nás i zpívat. Pak jsou tam i flétny, foukací harmonika nebo triangl," vypočítává členka sboru Hana Žižková.

Putimské 'Bábiny' jsou veselá parta.Zdroj: Bábiny di Putim

Do pravidelných pátečních zkoušek sboru zasáhl koronavirus a jeho členky se od října v podstatě neviděly. Zrušené byly i všechny koncerty. Přestože ženy se snažily propojit alespoň online, nebylo to podle Hany Žižkové úplně ono. "Zkoušely jsme to, ale chybí tomu taková ta vřelost, ten osobní kontakt, takže jsme to po dvou pokusech vzdaly a jsme v kontaktu alespoň po telefonu."

Bábiny di Putim zpívají při nejrůznějších příležitostech a jejich sláva už přesáhla hranice obce. Zpívaly například i v sousedních Ražicích, v Písku v domovech pro seniory i na akcích Českého červeného kříže nebo na přehlídce pěveckých sborů ve Vodňanech. Ohlasy jsou vždy skvělé, chválí si publikum Hana Žižková. "Když jsme naposledy zpívaly v seniorském domě, tak si ti vybavení francouzskými holemi podupávali do rytmu i zapojili se i lidé na kolečkových křeslech," vzpomíná a těší se, až se život vrátí opět do starých kolejí a Bábiny di Putim budou moci znovu dělat lidem radost svými vystoupeními.

Putimské 'Bábiny' jsou veselá parta.Zdroj: Bábiny di Putim