Dvě seniorky byly vloni ve školce pomáhat s pečením vánočního cukroví. Na jaře pak přišly se svými oblíbenými starými knihami, vyprávěly o nich dětem a četly jim pohádky.

V letošním školním roce jsme v této spolupráci opět pokračovali. Pozvali jsme si do školky babičky před Velikonocemi, kdy jsme měli v plánu tvořit stojánky pod velikonoční vajíčka z vizovického těsta. Paní Zdenka Králová a paní Jana Mikolášová přišly tři týdny před velikonočními svátky.

Řehtání v Protivíně.
Neseďte doma aneb Kam vyrazit na venkově

Nejprve nám babičky vyprávěly o tom, jak prožívaly Velikonoce za svého dětství. Děti pozorně poslouchaly, zaujalo je vyprávění o chození po vesnici s řehtačkami a další zajímavé tradice. Zjistili jsme, že mnoho zvyků zachováváme i dnes, některé ale už dnešní děti neznají.

Pak jsme se dali společně do výroby věnečků z těsta. Babičky i zaměstnankyně školky pomáhaly jednotlivým dětem s pletením a zdobením věnečků. Paní kuchařky nám pak výrobky upekly ve školní kuchyni. Ještě s dětmi nazdobíme vajíčka a umístíme je na věnečky. Hotovou velikonoční dekoraci si odnesou děti domů a mohou s ní ozdobit velikonoční stůl.

XV. Jihočeský zpěváček 2018.
XV. Jihočeský zpěváček 2018

Návštěva babiček ve školce nás opět velmi potěšila. Jsme rádi, že za námi pravidelně chodí a těšíme se na další společné setkání.

Helena Kučerová, Křesťanská mateřská škola