V polovině srpna by měly být dokončeny výkopové práce související s instalací horkovodního potrubí. Oznámila to společnost SYSTHERM, která práce pro Teplárnu Písek provádí.

Ještě předtím však čeká řidiče jedna komplikace. V týdnu od 10. do 16. srpna se nedostanou autem na Velké náměstí. Bude se totiž pokládat nový živičný kryt vozovky v Chelčického ulici a v prostoru křižovatky u Otavy. Z toho důvodu bude už od neděle 9. srpna Chelčického ulice včetně křižovatky ulic Budějovická – Budovcova – Komenského – Chelčického zcela uzavřena pro veškerý provoz.

V prachatické nemocnici odebrali ve čtvrtek 30. července poslední vzorky od zaměstnanců firmy InTiCa Systems. Hotovo bylo brzo ráno.
Odběry zaměstnanců prachatické InTiCa Systems jsou hotové

Vjezd do centra města bude po dobu uzavírky povolen pouze pro dopravní obsluhu, a to průjezdem pěší zónou od pošty ulicemi Nerudova a Smetanova na Alšovo náměstí nebo Putimskou branou a dále ulicí Fráni Šrámka na Velké náměstí. „Výjezd z centra bude i nadále veden pěší zónou z Velkého náměstí Karlovou ulicí na Fügnerovo náměstí,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Městského úřadu Písek Michal Kovařík.

Řidiči, kteří v centru města nezajišťují dopravní obsluhu, budou muset svá vozidla odstavit na sběrném parkovišti na Výstavišti, u kulturního domu nebo u pošty a do centra dojít pěšky.

Po dobu úplné uzavírky křižovatky u Otavy nebudou dočasně obsluhovány ani autobusové zastávky MHD v Budovcově ulici. Ve směru k nádraží bude jako náhradní sloužit zastávka v Zeyerově ulici u ZŠ J. Husa, v opačném směru pak zastávka v Harantově ulici před Olympií.

Na Pohádkový Chlum se sjedou vodníci z celé republiky.
V Chlumu u Třeboně se sejdou vodníci. V Táboře uvidíte tančit upíry