„Jsme možná největší výjezd tělesně postižených dětí v celé republice,“ smál se Ivan Kolář, který má v Arpidě na starostí řízení škol. „Tohle je jedna z mála šancí, kam děti vyvézt. Díky České poště můžete vyjet všichni společně, těžko bychom hledali jiné místo, kam bychom se vešli. Máme tu děti s tělesným a kombinovaným postižením a potřebujeme bezbariérový přístup.“

Každý dospělý měl v Rožmberku na starosti dvě až tři děti. Od pondělí do pátku chodili všichni společně na procházky do města a jeho okolí, opekli si buřty na ohni a užili si krásný koncert, který pro ně připravili hudebníci a kapely ZUŠ Vyšší Brod v čele s Ladislavem Čížkem.

„Jsme tu už dvanáctý rok,“ doplnil Jaromír Novák, vedoucí osobní asistence v Arpidě. „První tři ročníky jsme jezdili v zimě, ale přehodnotili jsme to, na jaře je to mnohem lepší. A musím říct, že jsou tu na nás všichni moc milí, jak na hradě, tak dole ve městě a taky v kempu, kam také chodíme na výlety."

„Já jsem tu taky už po dvanácté a moc se mi tu líbí,“ zapojil se do hovoru se devatenáctiletý Petr. „Hlavně ty procházky okolo, ty jsou nejlepší.“ 

Rekreační zařízení České pošty je umístěno v bývalém zámku, který leží pár kroků do státní hradu. Park je pozůstatkem zámeckého parku, který v Rožmberku vznikl za hraběte Jiřího Jana Buquoye v letech 1848 až 1857.