Zatímco v řadě evropských je takovéto teoretické zkoušení budoucích řidičů s využitím moderních technologií standardem, v Česku se jedná o překotnou novinku. „Konečně se začnou testy takzvaně hýbat i u nás,“ pochvaluje změnu předseda Asociace autoškol ČR Aleš Horčička.

Nové otázky budou do testů zařazovány postupně s tříměsíčními odstupem. „Pětatřicet nových otázek bude poprvé nasazeno 24. října,“ říká mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka. Další nové otázky by měly být nasazené od 1. ledna.

Statisíce lidí žijících v bytovkách čeká od příštího roku změna v rozúčtování nákladů na teplo a společnou přípravu vody.
Vyúčtování za teplo čeká výrazná změna. Bytová družstva se zlobí

Rozšíření počtu testovacích otázek schvalují i zkušební komisaři. „Všechno, co povede ke snížení nehodovosti, je dobré,“ říká místopředseda Asociace zkušebních komisařů Pavel Ctibor. Menší problém má však s načasováním.

„Spousta žadatelů byla nemocná, byla tu epidemie koronaviru a s ní související opatření. Některé klienty odbavujeme ještě nyní. Do toho skončily prázdniny. Možná by bylo vhodnější delší přechodné období. Tím ale střílím i do našich řad. Měli jsme možnost se k tomuto vyjádřit,“ připouští místopředseda.

Náročnější testy

V horizontu dalších dvou let by se pak měly závěrečné teoretické zkoušky zcela proměnit. Mohly by být tvořené převážně právě dynamickými „video otázkami“ zaměřující se na celou řadu specifických situací: setkání s tramvají, cyklistou, řidičem nedodržujícím pravidla, projížděním obytné zóny, křižovatkou a v neposlední řadě nasimulování změn počasí.

Udělali byste nyní autoškolu? Zkuste si nové otázky ZDE

„Studenti se tak budou muset mnohem více zamyslet nad otázkou. Videa umožní si situaci prohlédnout a zvážit veškerá rizika. Chceme přemýšlejícího řidiče za volantem. To je náš cíl,“ říká Horčička.

To ovšem nebude jediná změna. Zatímco nyní musí žadatelé o řidičské oprávnění odpovědět na 25 testovacích otázek, v budoucnu by jich mohlo být více. Rapidně by se měl navýšit i celkový počet otázek připravovaných pro závěrečné zkoušky.

Agresivní mladí řidiči? Skutečně jsou nebezpečnější než ostatní, ukazují data

„Vnímáme obrovské rozdíly mezi teoretickém zkoušení žadatelů v zahraničí a u nás v Česku. Průměr základních otázek pro závěrečné testy je v EU dva tisíce. My jich máme 855. U nás je závěrečný test složen z 25 otázek, průměr v EU je čtyřicet,“ dodává šéf asociace autoškol.

Kolik otázek by nakonec mohlo být u závěrečných zkoušek, ale zatím není zřejmé. Ministerstvo a zástupci autoškol se na tom chtějí dohodnout v rámci přípravy novely zákona.