Písečtí kriminalisté řeší případ zpronevěry několika set tisíc korun, ze které je podezřelý mladý muž z Písecka. Na kriminalisty se obrátil ve středu 13. prosince odpoledne zástupce pošty s podezřením, že během úterní směny kdosi manipuloval s ceninovými pytli a na pražskou centrálu vyexpedoval o jeden méně. Kriminalisté ve spolupráci s pracovníky pošty pohotově zmapovali pohyb svážených ceninových pytlů a podezření padlo na jednoho z místních zaměstnanců. Kriminalisté muže vypátrali a zadrželi týž den v podvečer, kdy zahájili úkony trestního řízení a během výslechů zjistili, jak mělo ke zpronevěře dojít.

Ilustrační foto
Vykradená garáž na Jiráskovo nábřeží



Mladého muže, který v zaměstnání s penězi manipuloval, zřejmě zlákala vidina řešení vlastní komplikované životní situace, jeden z pytlů měl schovat a část z obnosu si vzít k sobě.

„Po policejním zadržení muž kriminalistům část peněz, které měl při sobě, vydal a zbývající bankovky kriminalisté zajistili z úkrytu na pobočce. Mladík nic ze zpronevěřených peněz neutratil, kriminalisté celou částku zkompletovali a uložili,“ sdělila policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Kriminalisté proti muži zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu zpronevěra a vyšetřování případu dále pokračuje.