V sobotu se na policisty z Horní Plané podle mluvčího Jiřího Matznera obrátil telefonicky myslivec pan Zdeněk, že společně s kolegou při hledání jeleních trofejí našli v lese ve sněhu kulovnici. "Zbraň našli v lokalitě Boletic. Protože ví, co se loni v listopadu přihodilo jeho kolegovi, kterému se zbraní zavěšenou na paroží utekl jelen, domnívá se, že je to ta samá zbraň, opakovací kulovnice CZ 527. Kolegovi myslivci hned také zavolal s tím, že zbraň budou mít policisté," popsal Jiří Matzner.

Kulovnice má kovové díly zkorodované a dřevěná pažba je značně zpuchřelá. "Zbraň je také viditelně ošoupaná, pravděpodobně od snah jelena se zavěšeného závaží na paroží zbavit. Jak dlouho se jelen s kulovnicí toulal lesem, zůstane asi navždy záhadou. Zbraň byla bez zásobníku, přesně v takovém stavu, jak myslivec po přepadení jelenem popsal," doplnil Jiří Matzner.

Jelen - ilustrační foto
Kuriózní případ jelena zloděje. Myslivec nahlásil, že mu zvíře odneslo zbraň

O "úsměvném" případu informoval Deník již v listopadu.

Zbraň si od nálezce převzali policisté. Kulovnici podle pravidel ještě čeká zkoumání na odborném balistickém pracovišti. "Nepředpokládáme však, že by se s ní jelen dopustil nějakého zločinu. Snad jen stačil vystrašit turisty či lyžaře," dodal Jiří Matzner.