Hledají muže, který byl evidentně více než nespokojený s tím, že jej odmítl řidič linkového autobusu přepravit i s kolem. Na autobus začal házet rajčata. Případ se stal předminulý pátek po sedmnácté hodině.

Zdroj: Poskytla Policie ČR

"Řidič ho nemohl, podle přepravního řádu, vzít do autobusu s jízdním kolem a slušně ho musel odmítnout. To se mladíkovi nelíbilo a řidiči uštědřil nadávku. Když se řidič rozjel ze zastávky autobusového nádraží v Prachaticích a odbočil vpravo ke kruhovému objezdu, tak zahlédl tohoto muže, jak stojí na kraji silnice s krosovým jízdním kolem, na hlavě černou přilbu, a má napřaženou ruku. Proto v domnění, že po něm bude házet kameny, šlápl prudce na brzdu. Podezřelý hodil několikrát proti čelnímu sklu naštěstí jen rajčaty, takže nedošlo ke zranění osob ani k poškození na majetku. V tu dobu řidič v autobuse přepravoval celkem 20 osob. Své vulgární projevy dokončil vztyčeným prostředníkem směrem k řidiči, a poté odjel ulicí Nebahovská na obchvat," popsala Martina Joklová, prachatická policejní tisková mluvčí.

Mladíka však zachytila kamera, proto prachatičtí policisté žádají občany o spolupráci. "Pokud by někdo muže na fotografii či videu poznal, oznamte to na linku Policie České republiky 158 nebo přímo prachatickým policistům na telefonní číslo 974 236 700," dodala tisková mluvčí.