Muž středního věku (r. 1965) 
z Protivína měl v době od října roku 2014 do září roku 2015 slibovat společné soužití ženě, se kterou se seznámil prostřednictvím inzerce.

Muž byl v tíživé finanční situaci a zřejmě se ji rozhodl řešit půjčkami pod různými smyšlenými legendami. Důvěřivá žena měla podvodníkovi postupně půjčit bezmála 100 000 korun, které jí ani přes urgence nevrátil a nezaplatil ani dohodnuté platby za energie a nájemné, žena zpátky nedostala 84 000 korun.

Muž měl podvádět a lákat peníze i od jiných. V dubnu roku 2015 měl pod vymyšlenými jmény a s vybájenou legendou o odškodnění poškozeného z dopravní nehody, kterou měl zavinit jeho syn, vylákat na další ženě 60 000 korun, které také nevrátil.

Další půjčky, které nehodlal platit, získal opět s podporou vymyšlených historek, tentokrát od muže z Písku. Přišel si na více než 400 000 korun, které ani po četných naléháních věřitele nevrátil.

Poslední z výčtu podvodných jednání je z února letošního roku, kdy měl na benzinové čerpací stanici v Protivíně vystupovat jako dobrý známý zdejší zaměstnankyně a pod touto legendou se mu 
z její kolegyně podařilo vylákat 1000 korun, které samozřejmě nevrátil.