O případu pětatřicetiletého Hlubočáka informoval krajský policejní mluvčí Jiří Matzner: "Koncem minulého týdne policisté zadrželi a obvinili hned z několik skutků recidivistu z Hlubocka. Zároveň také podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby," zmínil s tím, že na svědomí má kromě krádeží, vloupání do objektů, ale také nedovolenou výrobu a distribuci drog.

"V srpnu loňského roku prodal minimálně v šesti případech pervitin. V listopadu téhož roku u Plané „odstrojil“ zaparkované vozidlo Renault. Odnesl si z něj hliníkové disky s pneumatikami, stěrače, boční ozdobné lišty či dojezdovou rezervu. V letošním létě u Dřítně jedné společnosti z areálu a kanceláře ukradl na čtyři stovky kusů stravenek v hodnotě čtyřiceti tisíc," pokračoval ve výčtu jeho nelegální činnosti.

Na svědomí má mimo jiné i krádež čtyř kilogramů krůtích prsou, který si nacpal do kapes a odnesl z prodejny potravin přímo v kalhotách. "Na výsledný trest od osudu si tak pravděpodobně počká ve vazební věznici," uzavřel Jiří Matzner.